Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.

Scurt ghid pentru alegerea motocultorului

Scurt ghid pentru alegerea motocultorului

 Alegeti motocultoarele potrivite pentru lucrarile pe care intentionati sa le desfasurati. Astfel, puteti alege motocultorul potrivit, atat in functie de pretul acestora, cat si de facilitatile de care dispun. Aceste utilaje sunt de un real folos atunci cand doriti sa executati lucrari agricole, motiv pentru care site-ul nostru va ofera o gama variata de motocultoare. 

   Este bine de stiut faptul ca motocultoarele sunt utilaje agricole de mica putere care nu actioneaza atat de brutal asupra solului cum o face de exemplu un tractor cu plug cu cormana.

Spunem asta ,pentru ca, din ce în ce mai mulți cercetători consideră arătura ca pe o măsură inutilă şi dăunătoare solului. Inutilă datorită consumurilor energetice specifice lucrărilor repective şi dăunătoare datorită distrugerii caracteristicelor solului, generată de lucrarea clasică prin întoarcerea brazdei. Humusul, substanţa organică formată în sol în decursul a milioane de ani, este expusă la acţiunea degradării, produsă de factorii meteorologici (ploaie,soare, vant, îngheţ şi dezgheţ), precum şi de bacteriile aerobe ce se formează la suprafaţa solului. Dacă s-ar continua în acest mod lucrarea solului, într-o scurtă perioadă de timp, humusul ar dispare complet din sol, și o dată cu acesta probabil va dispare şi civilizaţia actuală.  Pe bună dreptate se poate considera că acţiunea brutală asupra solului a distrus echilibrul natural, fapt ce produce atâtea anomalii.

   Folosirea motocultorului la pregatirea terenului in benzi mai inguste , fără întoarcerea brazdei,, (sistemul minim-tillage) , este net avantajoasă în comparaţie cu sistemul clasic de lucrat solul .

   Mai mult de atât în acest sistemul de lucru neconvenţional, datorita greutatii reduse a utilajelor se contribuie mai puţin la efectul de distrugere a solului prin tasare iar solul îşi păstrează propietăţile fizico- mecanice si cantitatea de materie organică înglobată în sol creşte o dată cu restabilirea echilibrului biologic.

   De regula , utilizand motocultorul cu freze pe ax orizontal ( direct pe ax sau cu freze tractate) se poate pregati terenul direct pentru semanat, la modul in care o face combinatorul , stabilindu-se cu usurinta adancimea de lucru functie de semintele sau rasadurile care se vor planta.

 

Principalul criteriu de alegere a motocultorului este legat de lucrarile pe care le aveti de efectuat si bineinteles si de marimea suprafatei  :

- pentru lucrari pe suprafete mici , in gradina casei , se folosesc motosape simple , de puteri mici pina in 6 CP , fara cutie de viteze , la care se pot atasa numai freze direct pe axul de lucru ,

- pentru suprafete mai mari , unde lucrarile de pregatire a solului  sunt mai complexe : executarea  de biloane sau brazde, prasila mecanica, fertilizare, erbicidare , etc. ,  sunt recomandate motocultoare mai puternice peste 7 CP , cu cutie de viteze reversibila si priza de putere , la care se pot atasa diferite accesorii : freze tractate ( pentru o maruntire mai buna a solului datorita vitezei mai mari de lucru), sape de santuri, sape si dispozitive de musuroire, grape , prasitoare,  dispozitive de bilonat, dispozitive de semanat si de recoltat, sisteme de cosire , pulverizatoare , remorci , sau chiar dispozitive de balotat , motocultoare cu care se poate lucra un timp indelungat.

 

Functie si de posibilitatile financiare desigur, trebuie luat in calcul ;

-  viabilitatea motoarelor ( de preferat motoare in 4 timpi benzina sau diesel, pentru un consum scazut) ,

-  posibilitatile de adaptatare a unor accesorii strict necesare,

-  posibilitatea unor reglari usoare a inaltimii de lucru ,

-  adancimea si latimea de lucru a frezelor

-  existenta unor manere ergonomice pentru o utilizare confortabila  ,

-  tipul ambreiajului : ambreiaj uscat conic, ambreiaj in baie de ulei ( cutie de viteze) , transmisie prin curele,

-  tipul transmisiei finale : ax melcat- roata melcata , pinioane cu lant ,  cutie de viteze cu lant, cutie de viteze cu ax melcat ,

-  puterea si greutatea motocultorului .

 

 Pentru alegerea motocultorului potrivit va rugam sa studiati  caracteristicile detaliate din descrierea fiecarui produs prezentat pe site . Pentru mai multe detalii sau nelamuriri va puteti adresa specialistilor nostri la adresa : lehliu@travandi.ro

Postat la 30-05-2017 Sfaturi practice 1376

Nu exista produse

To be determined Livrare
0.00 lei Tva
0.00 lei Total

Preturile includ tva

Trimite comanda