Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.

GHID pentru alegerea masinii de tuns gazon

GHID pentru alegerea masinii de tuns gazon

Nu există două grădini identice. Unii abia aşteaptă să ajungă să-şi întreţine gazonul, în timp ce pentru alţii această activitate este o simplă necesitate.

Un lucru însă este cert: Alegând masina de tuns gazonul potrivită, munca poate deveni distractivă!

Exista mai multe lucruri de luat in considerare atunci cand va decideti sa achizitionati o noua masina de tuns iarba. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa alegeti masina de tuns gazonul perfecta pentru nevoile dvs.

Mărimea gazonului

Pentru stabilirea lăţimii de tăiere necesare, corespunzătoare perimetrului de gazon, vă rugăm consultaţi graficul de mai jos:

Cu cat curtea este mai mica, cu atat puterea masinii de tuns gazon este mai mica. O masina de tuns iarba cu latimea de taiere de 20 cm poate fi perfecta pentru o curte mica, dar probabil ca veti dori o masina de tuns iarba de 30-50 cm pentru o curte mai mare pentru a reduce timpul de cosire.

Terenul de tuns

O curte mica plana necesita doar o masina de tuns iarba tipica. Daca curtea dvs. este inclinata sau colinara, veti dori sa luati in considerare o masina de tuns gazonul cu autopropulsie, mai degraba decat una pe care va trebui sa o impingeti. O masina de tuns iarba cu roti din spate este usor de manevrat pe un teren accidentat. Trebuie sa aveti grija la cosit pe pante si dealuri. Daca utilizati o masina de tuns iarba, coborati in jos inclinarea, niciodata pe panta. Cu o masina de tuns iarba in miscare, tundeti intotdeauna inclinarea si nu trageti niciodata o masina de tuns iarba spre picioare. Puneti pe primul loc siguranta dvs. si imbracati-va intotdeauna in mod adecvat cand utilizati masina de tuns iarba.

Masina de tuns iarba - caracteristici

O masina de tuns iarba cu functia de mulching intoarce bucatile de iarba taiate fin in peluza iar prin conţinutul lor de nutrienţi constituie un îngrăşământ natural – nu va trebui sa colectati si sa eliminati decupajele.

Maşinile cu colectare în coş asigură un gazon curat şi îngrijit.

O maşină cu evacuare în lateral sau cu degajare liberă în spate este benefică în cazul gazonului umed sau cu iarbă înaltă. Modelele cu evacuarea in spate sunt mai usor de manevrat in jurul copacilor, peisajului si acelor spatii stramte din curtea dumneavoastra. Multe din maşinile noastre oferă oferă simultan două, trei sau toate cele 4 funcţiuni de tăiere, marcate cu indicativele 2-in-1, 3-in-1 sau 4-in-1.

Motorul

Achizitionati o masina de tuns iarba cu un motor de calitate, unul potrivit pentru dimensiunea de teren ce o aveti de tuns. Sunt mai multe tipuri de motoare pe piata romaneasca in functie de marca pe care o doriti sa o achizitionati: motoare Briggs & Stratton ce pot fi gasite pe mai multe marci de masini, motoare Honda s.a. Aceste motoare sunt de putere mare, pentru suprafete mult mai intinse sau de putere mica, pentru spatii mai restranse.

Firma producatoare

Este important sa alegem o masina de tuns gazonul de la un brand cunoscut. De ce? Atunci cand vrem sa alegem orice echipament trebuie sa ne gandim si la perioada de garantie cat si postgarantie. Ne poate oferi firma respectiva accesoriile sau piesele necesare dupa o anumita perioada de timp? Sau cumparam un produs de unica folosinta? Trebuie avut grija de acest aspect pentru a putea profita de masina de tuns cat mai mult timp posibil.

Alegerea tractoraşului de tuns gazon adecvat

Mărimea gazonului

Perimetrul gazonului este factorul cheie în alegerea produsului optim. Pentru stabilirea lăţimii de tăiere necesare, vă rugăm consultaţi graficul de mai jos:

Configuraţia terenului

Alegeţi un tractoraş cu roţi late şi cu putere ridicată, dacă terenul este denivelat. Masa de tăiere flotantă a maşinilor noastre se pretează excelent la suprafeţe neregulate, copiind eficient terenul.

Caracteristici

Pentru o tăiere profesională resturile de iarbă sunt colectate, cu posibilitatea compostării lor ulterioare.La toate modele cu evacuare în spate coşul se poate goli uşor şi confortabil, din scaun.

Prin echiparea cu deflector este posibilă evacuarea în lateral sau degajarea liberă în spate. Este metoda recomandabilă dacă resturile de iarbă pot să rămână pe teren.

Mărunţirea prezintă avantajul fertilizării naturale a solului cu resturile tăiate de iarbă, prin conţinutul lor de nutrienţi. Mărunţirea este recomandabilă vara pentru a preveni uscarea gazonului. Aproape fiecare model poate fi dotat cu acest kit.

Transmisia


Transmatic: Schimbarea vitezelor din mers. Alegeţi treapta dorită de viteză. Prin apăsarea şi eliberarea pedalei veţi putea controla dinamica tractoraşului.    

Hydrostatic - Transmisia hidrostatică permite controlarea manevrelor cu maximă fineţe şi precizie. Viteza este continuu variabilă prin apăsarea progresivă a pedalei de comandă.

Postat la 26-07-2017 Sfaturi practice 2030

Nu exista produse

To be determined Livrare
0.00 lei Tva
0.00 lei Total

Preturile includ tva

Trimite comanda